Resepte
Wortelvorm
1 blik fyngemaakte pynappel
1 pakkie suurlemoenjellie
100g (125 ml) witsuiker
1 ml sout
200g (500 ml) fyn gerasperde geskilde geelwortels
125 ml room
1. Dreineer pynappel + vul sap aan tot 250 ml. Verhit tot kookpunt + los jellie daarin op. Laat afkoel tot dik maar nie styf gestol nie.
2. Klits dik jellie tot romerrig. Klits suiker + sout bietjiesgewys in.
3. Meng pynappel + wortels + vou liggies by jellie in.
4. Klits room styf + vou ook in.
5. Gooi in middelslag-slaaivorm.
(6 - 8porsies)
Uit: Wenresepte 3, p. 61
N.S. Soms vervang ek die room met joghurt + idealmelk. - Erika
Die maklikste slaairesep wat ek nog teegekom het, is die volgende - ek stuur hom ook sommer saam!
Rysnoedelslaai
1 pak rysnoedels (gekook)
1 blik fyn pynappel met stroop
1 blik kondensmelk
1 koppie mayonaise
Meng.
Ansunette, Unisa-toesighouers
30 Okt. 2003
Hoe langer dit staan, hoe lekkerder is dit! (Niek eet dit wat oorbly, sommer so uit die yskas, - kry nooit kans om te vermors nie! )
Ek het gedog die sous sal lekker wees vir piesangslaai. - kry toe die' resep in Daglag, nuusbrief op d internet:
Laurinda se lekker Piesangslaai
6 - 8 redelike groot piesangs
1 blik kondensmelk
1 blik pitmielies, gedreineer
1 blik fyn pynappel
1 k mayonaise
Sny die piesangs in die mengsel van bg. + laat rukkie in die yskas (+/- 'n uur voor opdiening)
Jy moet maar liefs nie probeer wanneer op dieet nie!!!! Jy sal nie kan ophou nie.
Dankie Erika vir hierdie resepte.
Recipes - with the word.doc
http://groups.yahoo.com/group/english_recipes
Subscribe: english_recipes-subscribe@yahoogroups.com
Resepte in Afrikaans - met die Word.doc
(As jy by die Afrikaanse groep aansluit, sal jy outomaties ook die Engelse e-posse ontvang. Dit is nie nodig om by albei aan te sluit nie)
http://groups.yahoo.com/group/resepte
Subscribe: resepte-subscribe@yahoogroups.com
Comments