Aartappelslaai

AARTAPPELSLAAI (SHEILA DIXIE VAN BEDFORD)
BESTANDELE;
1 KOPPIE WIT DRUIWE ASYN
1 EETLEPEL BOTTER/ MARGARIEN ( BOTTER BETER)
1 ½ KOPPIE SUIKER
2 GROOT GEKLITSTE EIERS
1 KOPPIE VARSROOM
1 TEELEPEL MOSTERT
2 X EETLEPELS STEAK & CHOPS SPESERYE
1 X EETLEPEL KNOFFELPOEIER
2 X EETLEPELS GEDROOGDE TIEMIE
3 X GROOT EIERS (GEKOOK EN AFGESKIL EN FYNGEDRUK)
375ml THIN SLIM MAYONAISE
6 X GROOT AARTAPPLES
VARS TIEMIE VIR GARNERING
METODE;
1)      SMELT DIE BOTTER EN GOOI RES VAN BESTANDELE BY BEHALWE DIE KNOFFELPOEIER, STEAK & CHOPS SPESERY EN GEDROOGDE PIETERSIELIE. (HOU BIETJIE VAN DROë MENGSEL VIR GARNERING)
2)      KOOK OOR STADIGE HITTE TOT DIK. LAAT SOUS HEELTEMAL KOUD WORD.
3)      MENG  SOUS MET DIE THIN SLIM MAYONAISE.
4)      KOOK AARTAPPELS TOT SAG EN SNY IN  BLOKKIES.
5)       LAAT STAAN OM HEELTEMAL KOUD TE WORD.
6)      VOEG  NOU DIE  KNOFFELPOEIER ,  STEAK & CHOPS EN GEDROOGDE PETERSIELIE SPESERY SAAM EN ROER  DIE EIERS BY.
7)      MENG NOU HIERDIE MENGSEL MET DIE MAYONAISE.
8)       VOEG DIE MENGSEL  STELSELMATIG  BY DIE GAAR AARTAPPELS. PASOP OM AARTAPPELS NIE FYN TE ROER NIE.
9)      STROOI  DIE DROë SPESERYE WAT EENKANT GEHOU IS BO-OOR DIE SLAAI SAAM MET DIE VARS PIETERSIELIE VIR GARNERING.

Alhoewel my vriendin Sheila Dixie geruime tyd oorlede is leef hierdie resep voort by my .Sy het die slaai altyd gemaak by gholf funksies en onthale op die dorpie Bedford in die Ooskaap. Ek deel dit graag met julle om haar nalatenskap te laat voortleef sy was 'n voorslag in die kombuis.
Groete
Peet Mulder


JustPlay

Comments